Huvudrätter
Varmrätter
Abborre från sjön Sommen
Från vår egen fiskare, har vi fått denna fina abborre.
Den steks lätt och serveras med en potatisbakelse,
gjord på råriven potatis från Östergötlands slätter.
Mycket smak och färg ger den goda morotssåsen som serveras till.
Krispiga grönkålschips och minimorötter blir perfekta tillbehör.
Pris: 365 :-
Vinförslag: Pinot Gris, Frankrike
Svensk Fasan från Skogens skafferi
Den möra och milda smaken från bröstfilén
serveras med en god tusenbladspotatis.
Såsen med smaksatt med enbär, lyfter fram den vilda tonen.
Till detta serveras sparrisbroccoli och
en god Körsbärsrelish från närliggande Hargodlarna.
Pris: 360 :-
Vinförslag: Valpolicella Classico, Italien
Hjortfilé från Östergötlands skogar
Nu bjuder vi på skogens alla underbara smaker.
Hjortfilé från Östergötlands skogar och svampduschesse
är tillsammans helt oemotståndligt gott.
Till serveras en mustig rödvinssås och lätt grillade grönsaker
såsom paprika, broccoli ock fänkål.
För att ytterligare förhöja smaken, kompletteras rätten av
Hargodlarnas hemmagjorda marmelad ”Himla God”
Pris: 370 :-
Vinförslag: Celeste Crianza, Tempranillo, Spanien
Lubb från Nordsjön
Varför inte prova den kanske lite okända fisken lubb?
Den serveras med kokt potatis från Östergötland och
en fräsch äppelsås med bitar av äpple i.
Rätten kompletteras med ugnsbakad tomat och goda sockerärtor.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 235:-
Vinförslag: Bourgogne Chardonnay, Frankrike
Sommarhagens klassiska viltfärsbiff
Sommarhagens klassiska viltfärsbiff
Även i år har vi nöjet att kunna erbjuda den så omtyckta viltfärsbiffen.
Den serveras med ugnsgrillad sötpotatis, broccoli och blomkål
tillsammans med en smakrik sås med rosépeppar.
Hargodlarnas marmelad Gott & Salt sätter pricken över ’i’.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 240:-
Vinförslag: Valpolicella Classico, Italien
Ugnsgratinerad aubergine
En härlig vegetarisk rätt bestående av aubergine
fylld med havreris, tomat och lite lök.
Rätten toppas av en krämig ostsås, där osten kommer från Boxholm
.
Till detta serveras en bönröra med creme fraice och picklad rödlök.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 225:-
Vinförslag: Pinot Grigio, Italien
Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör