Varmrätter

Hjortytterfilé från Östergötland

En mör hjortfilé från närliggande skogar, kryddad med enbär,
för att lyfta fram viltsmaken.
Till detta serveras en underbart krämig potatistårta med potatis från Östergötland
och en sås av blåbär från de omgivande skogarna.
En kombination av det bästa från skogen och slätten.
Pris: 340:-
Vinförslag: Barbera D’Alba, Italien

Gösfilé från Vättern

En pocherad gösfilé från Vättern, serveras med en finstämd vitvinssås,
smaksatt med saffran.
Till detta serveras potatis från Östergötland, sparrisbroccoli och körsbärstomater.
En spännande och annorlunda rätt.
Pris: 320 :-
Vinförslag: Pazo das Bruxas, Albarino, Spanien

Vildand från traktens skogar

Det möra vildandsbröstet har vi smaksatt med en glace av aprikos och chili.
Till detta serveras två sorters sötpotatis – orange och lila!
Rätten fulländas av en aprikossås med vitt vin samt aprikosmarmelad,
smörstekt mangold och spenat.
En fröjd för ögat och gommen!
Pris: 300:-
Vinförslag: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot, Spanien

Vegetarisk paj

Denna goda paj innehåller bl a broccoli, champinjoner,
tomat, spenat, fetaost och smaksätts med franska örter.
Till detta serveras en smakrik ostkräm, en fräsch sallad
samt Hargodlarnas ’Himla God’.
Ett perfekt val för dig som föredrar vegetariskt, men även för dig
som vill testa ett spännande ’grönt’ alternativ.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 220:-
Vinförslag: Pazo das Bruxas, Albarino, Spanien

Kyckling med ostsås

En mör svensk kycklingbröstfilé serveras med en ostsås,
smaksatt med Brostorps milda, krämiga blåmögelost.
Rätten serveras med klyftpotatis från Östergötland, broccoli,
minimorötter och blomkålsknippen.
Som pricken över i, kompletteras rätten av Hargodlarnasbr> goda marmelad ’Himla God’.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 230:-
Vinförslag: Windy Peak, Pinot Noir, Australien

.

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

Denna hemmagjorda klassiker är mycket populär bland våra gäster.
I år serverar vi denna saftiga biff med vildsvinssmak tillsammans
med en fyllig sås med smak av rosepeppar.
Rätten kompletteras med klyftpotais från Östergötland
och Hargodlarnas populära marmelad med smak av blåbär, lingon och anis.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 235:-
Vinförslag: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot, Spanien

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör samt kaffe/te

Tillbaka