Varmrätter

Hjortytterfilé med madeirasås

Sommarhagens paradrätt i Sommar! Närproducerade råvaror och kvalité från Östergötland. Denna hjort kommer från Basunda Gård och serveras med en mustig madeirasås och ugnsstekt potatis från Östergötland. Lättkokt rödbeta och torkad aprikos gör smaken fulländad.
Pris: 275:-
Vinförslag: Scaligio, Cabernet Sauvignon

Ugnsstekt abborre/gös med vitvinssås

Ett smakrikt exempel på den lokala fisktillgången, då fisken kan variera mellan gös och abborre beroende på vad fiskar'n kan ge oss! Fisken serveras med en specialgjord vitvinssås, mild saffransvinegrette, purjolök, som varvas med zucchini. Potatisen kommer naturligtvis från Östergötland. En spännande rätt med flexibilitet och färgklickar!
Pris: 260:-
Vinförslag: Monasonaccio Chianti

Kalkonfilé på bädd av grönt

Kalkonfilén är ännu en del av vår satsning på lokalproducerat. Från Visätter kommer denna goda filé, som serveras på en bädd av säsongens gröna, med en krämig morotspuré och en citrusdressing. Rätten toppas av knapriga blomkålsskott och vitpeppar!
Pris: 215:-
Vinförslag: Villa Elvira, Rosé

Vildsvinsfilé med honungsdoftande rosmarinssås

Vildsvinsfilé från vildsvin som jagats i Östergötlands skogar och nu hamnat hos oss här på Sommarhagen. En vildare rätt med ugnsrostade rödbetor, palsternacka, potatis och en fantastisk sås gjord på honung och vitt vin med tydlig smak av rosmarin.
Pris: 250:-
Vinförslag: Monasonaccio Chianti

Fylld Portobellosvamp

Med smak av sommarörter och vitlök, tillsammans med skogigheten i denna fantastiska svamp, knyts allt ihop av den syrliga inlagda rödlöken. Detta kompletteras med klyftad potatis och zucchini. Skogsnära, gott och mättande. Ett perfekt val för dig som föredrar vegetariskt.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 200:-
Vinförslag: Lama Chardonnay

Stekt kummel med kall sås smaksatt med Sweet chili

Kummel (Merluccius Merluccius) kommer från havet, men gör sig bra här på Sommarhagen. Tillsammans med en himmelsk kall sås, smaksatt med lite sweet chili, blir detta en härligt somrig rätt som passar omgivningen som handen i handsken. Toppa med lite citron, ett gott vin - och voila! Bon Apetit!
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 175:-
Vinförslag: Soave Classico, Garganega

Fläskytterfilé med kaneläpple

En rätt med lite sting i, smaker som kanel, ingefära och äpple passar utmärkt till dom svala sommarkvällarna efter en hel dag ute i naturen. Fläskfilé känner vi alla till, klyftpotatis också, men veloutén med sin syrlighet och äpplet med sin sötma ger rätten en liten kick utöver det vanliga!.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 175:-
Vinförslag: Monasonaccio Chianti

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

Denna hemmagjorda klassiker är mycket populär bland våra gäster och serveras med kokt potatis från Östergötland, enbärssås, rårörda lingon och sockerärtor. Som förr, fast idag!
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 175:-
Vinförslag: Sterpato

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör samt kaffe/te

Tillbaka