Varmrätter

Rådjursfilé från de omgivande skogarna

Från Basunda gård kommer denna fina rådjursfilé. Till denna goda anrättning serverar vi vår egna potatisterrine smaksatt med Boxholmsost. Smakupplevelsen kompletteras av en god portvissås.
280:-

Struts från Vikbolandet

Har ni smakat struts förut? Smaken på denna goda strutsbiff förhöjs av mild, men krämig gorgonzolasås. Till detta serverar vi ugnsbakade rotfrukter och en hemmagjord gelé från Hargodlarna.
265:-

Svensk ryggbiff med pepparsås

En klassiker som alltid är uppskattad! I vår version, serveras denna möra ryggbiff tillsammans med en hemmagjord krämig potatisgratäng. En pepparsås med trio av peppar gör smaken perfekt.
260:-

Halstrad gös med potatisbakelse

Denna fina gösfilé från närliggande sjön Åsunden, ger en perfekt smakupplevelse när den nu serveras tillsammans med vår egen utsökta potatisbakelse med Boxholmsost. Upplevelsen förhöjs av en god vitvinssås och den närproducerade citrongelén från Hargodlarna samt picklad butternut squash.
270:-

Vegetarisk paj

En hemmagjord vegetarisk paj med bl a champinjoner, fetaost och broccoli. Till detta serveras en fräsch sallad och örtcréme.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
150:-

Torskrygg med örtkryddat smör

Denna goda MSC-märkta torskrygg serveras med östgötsk potatis och persilladekryddat, skirat smör samt grönsaker
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
175:-

Kyckling med soltorkade tomater

Denna stekta kyckling från Sverige, serveras med en krämig, välsmakande sås. smaksatt med soltorkade tomater. Till detta serveras östsgötsk klyftpotatis och grönsaker.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
175:-

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

Denna hemmagjorda klassiker är mycket populär bland våra gäster. Vi serverar den tillsammans med en god enbärssås, rårörda lingon potatis från Östergötland.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
160:-

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör samt kaffe/te

Hemmagjorda, matiga baguetter

(tillägg till ordinarie meny kl 12.30 - 15.30)

Välj mellan följande fyllningar:
• Rökt älgkorv, brieost, äpple, rödlök, sallad
• Vegetarisk gubbröra med ägg, Boxholmsost, dijonsenap, sallad
95:-

Tillbaka