Varmrätter

Ugnsstekt gös med vitvinssås

En favorit bland våra gäster! Gösen serveras denna gång med en specialgjord vitvinssås, mild saffransvinegrette, purjolök, som varvas med zucchini. Potatisen kommer naturligtvis från Östergötland. En spännande rätt med flexibilitet och färgklickar!
Pris: 270:-
Vinförslag: Monasonaccio Chianti, Sangiovese

Kalkonfilé från Vikbolandet

Kalkonfilén är ännu en del av vår satsning på lokalproducerat. Från Visätter kommer denna goda, möra filé, som serveras med en vitvinssås, smaksatt med aprikos. Till detta serveras klyftpotatis från Östergötland. För att förstärka den goda smaken kompletteras rätten av en aprikosmarmelad med chili.
Pris: 215:-
Vinförslag: Il Muretto, Sangiovese

Vildsvinsfilé från Basunda gård

Vildsvinsfilé som jagats i Östergötlands skogar och nu hamnat hos oss här på Sommarhagen. En krämig potatisgratäng, naturligtvis med potatis från Östergötland, samt en timjansdoftande vitvinssås kompletterar rätten. En härlig sötma till rätten, får ni genom Hargodlarnas marmelad med tomat och mandel.
Pris: 260:-
Vinförslag: Scaligio, Cabernet Sauvignon

Svensk ryggbiff med gorgonzolasås

En klassiker som alltid är uppskattad! I vår version, serveras denna möra ryggbiff tillsammans med en hemmagjord krämig gorgonzolasås. Klyftpotatis från Östergötland och Hargodlarnas fantastiska marmelad med bl a blåbär och stjärnanis gör rätten till en fantastisk smakupplevelse!
Pris: 250:-
Vinförslag: Frasca, Sangiovese, Merlot, Syrah

Fylld Portobellosvamp

Med smak av sommarörter och vitlök, tillsammans med skogigheten i denna fantastiska svamp, knyts allt ihop av den syrliga inlagda rödlöken. Detta kompletteras med klyftad potatis och zucchini. Skogsnära, gott och mättande.
Ett perfekt val för dig som föredrar vegetariskt.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 200:-
Vinförslag: Lama Chardonnay

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

Denna hemmagjorda klassiker är mycket populär bland våra gäster, och serveras med kokt potatis från Östergötland, enbärssås, rårörda lingon och sockerärtor. Som förr, fast idag! (ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 180:-
Vinförslag: Monasonaccio Chianti, Sangiovese

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör samt kaffe/te

Tillbaka