Varmrätter

Halstrad torskrygg med ärtpure och färskpotatis

Vår MSC-märkta torskrygg serveras med smakrik ärtpuré med en diskret ton av vitlök. Potatisen är östgötsk och går hand i hand med vår inlagda butternutpumpa som är riktiga färgklickar på en välkomponerad tallrik. Rätten toppas av färsk spenat med stänk av citron.
210:-

Pärlhöna på en spegel av senapsvelouté

Med inspiration av det franska köket serverar vi en rätt som är både spännande och vacker. Pärlhönan serveras på en bädd av vinbrässerad svartkål, upplagd på en spegel av välsmakande senapsvelouté. Till detta serveras en blandning av pressad morot och östgötsk potatis.
240:-

Rådjursfilé med portvinssås

Denna rådjursfilé kommer från Basunda Gård och kompletteras med gudomlig portvinssås och honungsbrässerad kålrot. Den råstekta potatisen från Östergötland, ger en naturnära känsla.
280:-

Vildsvin med smak av Malexanderskogarna

En vild rätt, med smaker av kantarell, marinerat vildsvin, citronmeliss, rosmarin och honung. Anrättningen serveras med riven, bakad potatis och frasiga morotschips.
260:-

Kummel med örtkryddat smör

Denna goda kummel serveras med östgötsk potatis och persilladekryddat, skirat smör samt grönsaker
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
175:-

Kyckling med soltorkade tomater

Denna stekta kyckling från Sverige, serveras med en krämig, välsmakande sås. smaksatt med soltorkade tomater. Till detta serveras östgötsk klyftpotatis och grönsaker.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
175:-

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

Denna hemmagjorda klassiker är mycket populär bland våra gäster. Vi serverar den tillsammans med en god enbärssås, rårörda lingon potatis från Östergötland.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
165:-

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör samt kaffe/te

Tillbaka