Varmrätter

Hjortytterfilé från Östergötland

Denna möra hjortytterfilé serveras med en underbart
god, mild och krämig jordärtskockspuré.
Till detta serveras en ljuvlig, portvinssås och potatis från Östergötland.
Spetskål med citronette och baconströssel på toppen fulländar det hela.
Pris: 310:-
Vinförslag: Barbera D’Alba, Italien

Abborrfilé från Vättern

En lätt stekt abborrfilé från Vättern, serveras med en finstämd vitvinssås.
Till detta serveras potatis från Östergötland och sparrisbroccoli.
Picklad rödlök och marmelad från Hargodlarna med äpple,
fänkål och rabarber ger något extra både till smak och färg.
Beroende på fisktillgång, kan abborren ibland ersättas med gösfilé från Glan.
Pris: 300 :-
Vinförslag: Deep Roots, Riesling, Tyskland

Calvadosdoftande kalkonbröst från Visätter gård

Det möra kalkonbröstet serveras med en smakfull sås
på äppelcider, dragon och calvados.
Rätten kompletteras med gyllenfärgad Pommes Anna (potatiskaka)
gjord på potatis från Östergötland och marmelad smaksatt
med äpple från lokala Hargodlarna.
Pris: 250:-
Vinförslag: Grauburgunder, Pinot Gris, EKO, Tyskland

Vitvinsgratinerad rotselleri

Rotsellerin blir en lyxig huvudrätt, när den gratineras
i en krämig vitvinssås, toppad med Boxholmsost.
Rätten kompletteras med potatisklyftor av potatis från Östergötland,
broccoli och picklad rödlök .
Ett perfekt val för dig som föredrar vegetariskt, men även för dig
som vill testa ett spännande ’grönt’ alternativ.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 205:-
Vinförslag: Colpasso, Pinot Grigio, Italien

Kolja med citron- o dilldoftande vitvinssås

Denna goda MSC-märkta koljafilé serveras med
en frisk citron- o dillsås, smaksatt med vitvin.
Till detta serveras bladspenat, sockerärtor och
kokt potatis från Östergötland.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 190:-
Vinförslag: Grauburgunder, Pinot Gris, EKO, Tyskland

.

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

I år serverar vi denna saftiga biff med vildsvinssmak
tillsammans med en fyllig sås med smak av rosmarin.
Rätten kompletteras med klyftpotais från Östergötland
och Hargodlarnas populära marmelad med smak av blåbär, lingon och anis.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 190:-
Vinförslag: Colpasso, Italien

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör samt kaffe/te

Tillbaka