Varmrätter

Abborre från sjön Sommen

Från vår egen fiskare, har vi fått denna fina abborre.
Den steks lätt och serveras med en potatisbakelse,
gjord på råriven potatis från Östergötlands slätter.
Mycket smak och färg ger den goda morotssåsen som serveras till.
Krispiga grönkålschips och minimorötter blir perfekta tillbehör.
Pris: 365 :-
Vinförslag: Pinot Gris, Frankrike

Svensk Fasan från Skogens skafferi

Den möra och milda smaken från bröstfilén
serveras med en god tusenbladspotatis.
Såsen med smaksatt med enbär, lyfter fram den vilda tonen.
Till detta serveras sparrisbroccoli och
en god Körsbärsrelish från närliggande Hargodlarna.
Pris: 360 :-
Vinförslag: Valpolicella Classico, Italien

Hjortfilé från Östergötlands skogar

Nu bjuder vi på skogens alla underbara smaker.
Hjortfilé från Östergötlands skogar och svampduschesse
är tillsammans helt oemotståndligt gott.
Till serveras en mustig rödvinssås och lätt grillade grönsaker
såsom paprika, broccoli ock fänkål.
För att ytterligare förhöja smaken, kompletteras rätten av
Hargodlarnas hemmagjorda marmelad ”Himla God”
Pris: 370 :-
Vinförslag: Celeste Crianza, Tempranillo, Spanien

Lubb från Nordsjön

Varför inte prova den kanske lite okända fisken lubb?
Den serveras med kokt potatis från Östergötland och
en fräsch äppelsås med bitar av äpple i.
Rätten kompletteras med ugnsbakad tomat och goda sockerärtor.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 235:-
Vinförslag: Bourgogne Chardonnay, Frankrike

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff

Sommarhagens klassiska viltfärsbiff Även i år har vi nöjet att kunna erbjuda den så omtyckta viltfärsbiffen.
Den serveras med ugnsgrillad sötpotatis, broccoli och blomkål
tillsammans med en smakrik sås med rosépeppar.
Hargodlarnas marmelad Gott & Salt sätter pricken över ’i’.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 240:-
Vinförslag: Valpolicella Classico, Italien

.

Ugnsgratinerad aubergine

En härlig vegetarisk rätt bestående av aubergine
fylld med havreris, tomat och lite lök.
Rätten toppas av en krämig ostsås, där osten kommer från Boxholm
. Till detta serveras en bönröra med creme fraice och picklad rödlök.
(ingår i våra 2-rättersmenyer)
Pris: 225:-
Vinförslag: Pinot Grigio, Italien

Till alla varmrätter serveras hembakat bröd och smör

Tillbaka